interface image Jurriaan.org

Jurriaan Ruitenberg Welkom op de portfolio/blog site van Jurriaan Ruitenberg. Na jaren een lege domeinnaam te hebben gehad, moest deze toch maar eens ingevuld worden. Ik hou hier een kleine blog bij waarop ik mijn mening over onderwerpen kwijt kan en verder zijn hier mijn CV en portfolio te vinden met een greep uit de dingen die ik heb gedaan en gemaakt. Niet alles op deze site is voor iedereen toegankelijk. Voor een wachtwoord kan er altijd een berichtje naar me worden gestuurd.

Scheidingslijn

Een stukje literatuur van de bovenste plank

Richard Osinga promoot zijn nieuwe boek via kleine stukjes op o.a. weblogs. Bij elke deelnemer valt een klein stuk van het boek te lezen:

wembley
Dit is fragment nummer 136 van het boek "Wembley" van Richard Osinga.
Als ik langs een kraam met allemaal lichtjes loop, herken ik de geur van mikate. Stapels mikate, druipend van de olie, liggen er achter het glas. Ik koop er tien, genoeg voor Diop, Youssou en mij. Vanavond eten we mikate, het zal misschien niet smaken zoals thuis, maar het is genoeg om te denken aan thuis.We zullen niets zeggen. We praten niet over waar we vandaan komen. Wat voor zin heeft heimwee wanneer je niet terug kan?
Buiten zal het donker zijn, alleen onze keuken is nog licht. We zetten de oven aan met de klep open om het warm te krijgen. Youssou zal zijn muziek aanzetten, we zullen eten in de keuken en luisteren naar bzn. Diop zal grappen maken, hij zal vertellen wat hij heeft meegemaakt met een van zijn studentes aan wie hij trommelles geeft. Youssou schudt zijn hoofd, en heel misschien moet hij lachen om de doldwaze avonturen van Diop.

Naar het begin -    Doe mee -    Lees verder >>

Scheidingslijn Scheidingslijn